Nepřihlášený uživateli, vítej na našem fóru! Pro zpřístupnění všech funkcí, stahování obsahu a přístupu do sekce "Ke stažení" se prosím PŘIHLAŠ nebo ZAREGISTRUJ.
Vítejte návštevníku! Registrovat se
Přihlásit/registrovat se přes:
(21.6.2016, 12:22)peťul Napsal(a): Hrady
Pravidla u tohoto rozšíření jsou napsané správně, nicméně nevysvětlují jak toto rozšíření hrát s některými dalšími rozšířeními. Proto se podívám i na toto rozšíření
U hradů souhlasím s bodovým hodnocením u klášteru a věže, akorát jsem velice zvědavý jak to bude se třetím rozšířením Princezna a drak ... -Můj názor je, bude-li u na karty se sopkou přiložena karta hradu, která se počítá jako jedna karta, bude mít hráč na výběr mezi dvěma sousedními kartami!
Co se týká rozšíření v kombinaci Létající stroje + Hrady byl bych pro povolení i druhé (vykřížkované) varianty! Hráč by si tak mohl vybrat ze dvou možností!
No ještě mě trochu vrtá hlavou kombinace rozšíření věž a půlky...
1. Nikde jsem se nedočetl jestli díra v krajině přeruší "dosah" věže, nebo jestli díra v krajině nevadí.
2. Dále předpokládám, že se jedna trojúhelníková karta bude počítat stejně jako jedna čtvercová karta (myšleno dosah věže a zajímání figurek).
-Jestli ano, bylo by to i logické tak opravdu nerozumím příkladu (obrázek věž 1 až věž 3). Myslím, že by to mělo být takhle: místo, které ovládá věž je červeně vykřížkováno (obsazené i neobsazené příslušnou kartičkou)- viz obrázky v příloze
(27.6.2016, 18:56)peťul Napsal(a): Díra v krajině dosah věže přeruší. V pravidlech o tom je zmínka, sice jen v jedné kratičké větě ale je tam
A co se týče tvého návrhu, tak nad ním jsem také přemýšlel. Teď tedy přemýšlím co k tomu sedí víc. Ještě upozorním že tento způsob by neovlivnil jen věž ale také třeba i Létající stroj.
-Máš pravdu v pravidlech jsem to také našel, je to tam celkem "kostrbatě" napsáno a podle mě by to chtělo trochu znepřesnit!
-Také jsem přemýšlel jal počítat trojúhelníkové karty u kláštera jsme přistoupili k počítání podle kusu a ne podle tvaru, asi bych to sjednotil i u ostatních rozšíření. Zároveň si myslím, že je nutné blíže specifikovat "díru" v krajině, přes kterou působnost věže nesahá!
(28.6.2016, 23:11)peťul Napsal(a): Dále by to hodně dělalo problém u létajícího stroje (víc obrázek u kostky 1 – tam by musela být jedna kartička jako 1 a druhá jako 2 teď tam není jasné, která by byla které, což by chtělo určit.
-Co se týká volby karta v tomto případě bych nechal "letce" vybrat mezi těmito dvěma kartami, u další karty je to již jasné!
(5.12.2016, 12:25)Ramsses Napsal(a): Představte si jak rozdílně se bude klášter bodovat v závislosti na pořadí položených karet. Co když by někdo doplnil stejnou situaci z obrázku dříve chybějící půlkou než jinou celou kartičkou? Pak by se pokaždé uzavřený klášter počítal za jiný počet bodů.
P.S. a to se nezabývám pravidlem, že se bodují karty se kterými klášter sousedí stranou nebo rohem, což tady evidentně není.
V tomto případě bude za klášter uzavřený a pokud bude půlených karet více bude více i bodů (viz obrázek v příloze).
Citace pravidel (VYHODNOCENÍ):
Pokud se ve městě nacházejí 2 půlené kartičky tvořící čtverec, počítá se každá tato kartička zvlášť. Stejně tak cesta procházející přes 2 půlené kartičky tvořící čtverec se také počítá každá kartička zvlášť. Klášter je uzavřený i v případě, že se v jeho okolí nachází 1 nebo více půlených kartiček. Každá půlená kartička se počítá za 1 bod. I v tomto případě pokud 2 půlené kartičky tvoří čtverec, počítá se každá zvlášť. Toto pravidlo platí i na konci hry, kdy se sčítají závěrečné body.